Sportski direktor PSG-a: Mbappe želi u Real i spremni smo ga prodati

Kylian Mbappe je sve bliži prelasku u Real Madrid, potvrdio je to sportski direktor PSG-a Leonardo.Real je već ponudio 160 miliona eura za Kyliana Mbappea, ali je PSG to odbio, objavili su jučer francuski mediji, televizijska postaja TF1 i dnevni list Le Parisien, a ugledni pariški L’Equipe je otkrio da će francuski velikan razmotriti ako Real za mladog ofenzivca ponudi 200 miliona eura.

Sada se oglasio i Leonardo, a njegovu izjavu prenio je ugledni novinar Fabrizio Romano.

Kylian Mbappe želi otići u Real Madrid i nećemo ga sprječavati. Odbili smo prvu ponudu Reala, ali ako se uvjeti zadovolje, vidjet ćemo. Mi smo ponudili dvije važne ponude Mbappeu. Jednu koju imaju najbolji igrači naše ekipe, a drugu koja je iznad toga. Prvu smo ponudili prije dva mjeseca, a drugu nedavno. Želimo mu dokazati da je on važan igrač, centar našeg projekta, ali nije iznad projekta”, izjavio je Leonardo.

Mbappe (22) je prije tri godine iz Monaca došao u PSG uz odštetu od 180 miliona eura. U posljednjih godinu dana odbio je niz ponuda kluba da produži ugovor, koji mu završava idućeg ljeta, te je cijelo vrijeme očijukao s Realom.

Govorio je da bi ostao u PSG-u ako bi se tamo formirala ekipa za osvajanje Lige prvaka. Predsjednik Al-Khelaifi mu je prilikom predstavljanja Lea Messija poručio da sada više nema izlika te da je klub napravio ono što je tražio.

Napadač je na to odgovorio šutnjom. Zato su navijači PSG-a izviždali mladu superzvijezdu na predstavljanju nove ekipe prije tri sedmice. Real je ponudio 160 miliona eura za Mbappea, koji je u tri godine za PSG odigrao 174 utakmice, postigao 133 i namjestio 63 gola. Za dovođenje Mbappea ima još sedam dana jer prijelazni rok u Španiji završava 2. septembra.Povezano

Leave a Comment