Preokret u slučaju Vlašić: Milan ima nove planove

Nikola Vlašić ovog ljeta gotovo sigurno odlazi iz moskovskog CSKA-a.

Vlašić je bio ponajbolji igrač hrvatske reprezentacije na Evropskom prvenstvu, a njegove dobre igre na turniru kao i u čitavoj prošloj sezoni nisu promakle velikim klubovima. Najzainteresiraniji za bivšeg Hajdukova igrača je Milan koji ga vidi kao idealnu zamjenu za Hakana Calhanoglua koji je otišao i Inter.

Ruski novinar Artur Petrosjan je danas na Twitteru objavio da je transfer pred realizacijom te da bi ga Milan trebao platiti 25 miliona eura plus bonuse. ESPN-ov dopisnik za ruski nogomet tvrdi da je praktički sve već riješeno, ali je ruska televizija Match TV nešto kasnije objavila novu vijest.

Prema njihovim informacijama, Milan je promijenio priču te bi sad Vlašića posudio od CSKA-a na jednu sezonu. To bi platio pet miliona eura, a u ugovoru bi bila klauzula da Italijani mogu otkupiti Vlašićev ugovor za 25 miliona eura ako Milan u sezoni 2022./2023. također uđe u Ligu prvaka.

Vlašić će u oktobru napuniti 24 godine, a za CSKA je do sad odigrao 103 utakmice te je zabio 33 gola uz 20 asistencija. U Moskvu je stigao iz Evertona za 15 miliona eura nakon što je godinu dana bio na posudbi.

Za hrvatsku reprezentaciju je do sad odigrao 26 utakmica i zabio šest golova.

Povezano

Leave a Comment