Perez prije 15 godina blatio Raula i Casillasa, sada je procurila snimka razgovora

Florentino Perez opisao je Raula i Ikera Casillasa kao dvije velike prevare Real Madrida u jednom razgovoru koji je vodio 2006. godine, a koji je danas objavljen u španskim medijima.

Predsjednik Reala je dvije klupske legende kritizirao u privatnom razgovoru koji je tajno snimljen u septembru 2006. godine, a sada ga je objavio španski El Confidencial.

Perez je optužio Raula da je svojom negativnošću uništio Real, a Casillasa je opisao kao veliki promašaj. Ovaj razgovor je odmah postao glavna tema u Španiji i još uvijek se secira svaka riječ koju je Perez izgovorio.

On nije golman za Real Madrid. Nije i nikad nije bio. On je naš veliki promašaj”, rekao je prema transkriptu razgovora Perez o čovjeku koji je 725 puta branio mrežu Reala tokom svog boravka na Santiagu Bernabeuu pa je dodao:

“Problem je što ga navijači obožavaju, vole ga, razgovaraju s njim, ne znam zašto ga toliko brane. On je jedna od najvećih prevara u Realu, a druga je Raul. Zapravo, Raul je najveća. Vjeruje da je Madrid njegov i da se sve u Realu događa zbog njega. Negativnim ponašanjem uništava klub i moral igrača.”

Posebno je nezgodno za Pereza to što je razgovor objavljen dok je Raul i dalje u klubu, kao trener druge ekipe Reala, s kojom postiže vrlo dobre rezultate. Perez tek mora komentirati objavljeni razgovor.

Također, razgovor je objavljen nedugo nakon što se Perez našao na udaru javnosti zbog toga što je bio jedan od glavnih ideologa osnivanja neslavno propale Evropske superlige pa je stoga situacija za Pereza dodatno kompliciranija.

Povezano

Leave a Comment