Obradovića pitali u vezi pojačanja, a onda je on zagrmio: “Bavim se strahotama koje gledam”

Košarkaši Partizana poraženi su od Mege u četvrtom kolu ABA lige rezultatom 88:86 na Novom Beogradu.Željko Obradović je na konferenciji za medije izrazio veliko nezadovoljstvo igrom svoje ekipe i adresirao je određene probleme koji postoje.

Prije svega bih čestitao Megi na značajnoj pobjedi. Bez obzira što je završeno na način kako je završeno u zadnjoj sekundi ili zadnjoj desetinki sekunde, to je sport i vjerovatno na osnovu svega što je viđeno na utakmici smo očekivali tu pobjedu. Počeli smo izuzetno lako, postava s kojom smo počeli utakmicu bila je naša najbolja postava na zadnjoj utakmici. Problem je što pojedinci imaju takav pristup kakav imaju”, rekao je Željko.

Čime Željko nije bio zadovoljan nije htio preterano da ističe, ali je spomenuo neke detalje.

Ne mogu da pričam sve, onda bi dugo trajalo. Sve ono što je bitno u košarci. Počelo je od prvih odbrana. Oni su imali tri polaganja i jedno zakucavanje na koš. I to nam se stvarno dešava da niko ne želi napraviti faul. Da smetaju kontranapadu, da odigraju snažniju odbranu. Veoma sporo kretanje u napadu. Principi odbrane koji se apsolutno nisu poštovali. Igrači koji u situaciji kada imamo nula faulova primaju pet lakih poena. Iznenađuju se, gledaju se”, dodao je Obradović.

Obradović je potom upitan da li “crno-bijeli” mogu očekivati neko pojačanje, kao i šta misli o nešto lošijim igrama Kevina Puntera.

Šta da kažem, mislim da je imao slabu utakmicu, to je evidentno i to je sve što mogu da kažem. Jer je on neko ko je predan, vrijedan, nadam se da ćemo mu pomoći da izađe iz ove situacije, da ne ispadne ovako kako ispadne. Da li možemo uopšte očekivati pojačanje? Ja bih strašno volio da ovi koji su u timu da oni budu to pojačanje. Da oni malo, što bi rekli, mućnu glavom i da počnu da igraju u košarku. I da shvate koliko ovi ljudi koji su večeras bili u sali, kojima se zahvaljujem što ste došli, koliko vole ovaj klub i koliko im je stalo do ovog kluba.”

Mislim da je to mnogo važnije od bilo kakvog pojačanja. Nemam pojma kakvo će se pojačanje desiti. Mi se bavimo u posljednje vrijeme ovom igrom i nemam vremena da se bavim drugim stvarima, kući se bavim timom i bavim se svim ovim strahotama koje gledam”, zaključio je Obradović

Partizan naredne dvije utakmice igra derbi sa ekipom Crvene zvezde, prvo u Evroligi, potom u ABA ligi.
Povezano

Leave a Comment