LeBron otkrio gdje i kada bi volio završiti karijeru

Jedan od najboljih košarkaša LeBron James otkrio je kada i gdje želi završiti svoju bogatu karijeru. On već godinama tvrdi da mu je san zaigrati na jednoj NBA utakmici sa svojim sinom Bronnyem.

James će zbog toga morati pričekati još barem tri godine, dok njegov sin (17) ne stekne pravo izlaska na draft. Inače, LeBron u decembru slavi 37. godina, ali obzirom koliko je spreman, moguće da će ispuniti svoju veliku želju.

Zaista se nadam da ću karijeru završiti u Lakersima, bilo to za četiri, pet, šest ili sedam godina. Nadam se da ću još dugo moći igrati. Volim biti u Los Angelesu, moja obitelj voli biti u ovom gradu. Igrati za historijsku franšizu poput Lakersa je kao to što sam sada u “Space Jamu”. Nikad nisam mislio da će to biti moguće”, rekao je James.

Inače, on je u decembru prošle godine potpisao dvogodišnji produžetak ugovora sa Lakersima, odnosno do ljeta 2023. godine kada će imati 38 godina. U slučaju da odradi obje godine ugovora, doći do brojke od 20 sezona u najjačoj košarkaškoj ligi. Rekorder je Vince Carter.

Povezano

Leave a Comment