Bogdanović iz Lurgana za Strogo sportski: Ova utakmica je pravi test zrelosti našeg tima

Slaviša Bogdanović iz Lurgana za naš portal: Ova utakmica je pravi test zrelosti našeg tima

Mi smo sigurno kvalitetnija ekipa ali to večeras ne mora biti presudno. Ova utakmica će pokazati koliko smo „zreli“ kao tim da izdržimo pritisak koji je, htio to neko priznati ili ne, prisutan”, kaže golman Veleža.

Mourneview Park u Lurganu „svjedočit“ će susretu prvog kola kvalifikacija Konferencijske lige između Coleraine i našeg Veleža. „Rođeni“ su u Sjevenu Irsku donijeli prednost od jednog gola pa će na temelju tog rezultata i večerašnjeg dobrog izdanja pokušati izboriti prolaz u novu rundu. Značajnu ulogu u ostvarenju večerašnjih ambicija imat će golman Slaviša Bogdanović koji nam se jutros javio iz Lurgana.

Prije svega želim reći da večerašnju utakmicu dočekujemo u dobrom raspoloženju i sa puno samopouzdanja. Svjesni smo težine i značaja utakmice ali vjerujemo da možemo preskočiti ovu prepreku i plasirati se u naredno kolo ovog takmičenja. Kvaliteta, želje i motiva nam ne fali i samo to moramo pretočiti u dobar nastup”,  kaže Bogdanović.

Golman Veleža je mišljenja da sam kvalitet koji je na strani našeg tima večeras ne mora biti presudan u ostvrenju dobrog rezulatata.

Večerašnja utakmica će po mnogo čemu biti specifičnija od onih koje smo navikli igrati. Klima je drugačija, teren je uži i oni će to koristiti kod prekida, što je jača strana njihove igre, za stvaranje gužvi u našem šesnaestercu. Osim kvaliteta koji je na našoj strani mi moramo pokazati zrelost da ovakve utakmice rješavamo u svoju korist. Idemo na pobjedu i želja nam je da golom u prvom dijelu utakmicu stavimo pod svoju kontrolu i izbjegnemo eventualnu neizvijesnot. Zato mislim da će ova utakmica biti pravi test naše zrelosti, da se odupremo protivniku ali i izdržimo pristak koje je, htio to neko priznati ili ne, prisutan zbog želje da i u Evropi klub predstavimo u najboljem izdanju”, rekao je Bogdanović. 

Povezano

Leave a Comment