Koliko je Pavkov koristan za Zvezdu govore i ove cifre

Milan Pavkov, napadač Crvene Zvezde, potvrdio je status junaka tima sa Marakane, bio jedan od ključnih faktora u ubjedljivoj pobjedi nad Clujom, a upravo će visoki momak iz Begeča biti najzaslužniji za novčanu dobit koju će klub ostvariti. I to nije prvi put.Pet minuta igre protiv Cluja bilo mi je dovoljno da pokaže svoj „ubilački instinkt“ i jedan odbitak nakon Benovog šuta glavom sa 15 metara loptu pošalje ka praznom golu. Nešto više od pola sata kasnije, Pavkov je loptu grudima savršeno odložio za Aleksandra Kataija koji je uputio neodbranjiv udarac i duplirao vodstvo tima sa stadiona „Rajko Mitić“.

Transfermarkt kaže da Pavkov trenutno vrijedi 1,7 miliona eura, što je za gotovo tri miliona manje u odnosu na vrijednost koju je imao prije dve godine (4.5 miliona eura), ali će cijena Zvezdinog „džokera“ tek rasti, ukoliko nastavi da pruža partije kao protiv Cluja.

No, još važnije za Zvezdu je koliko novca su dobili zahvaljujući Pavkovu. U sezoni 2018/2019 Zvezda je za ulaz u Ligu prvaka dobila 14,5 miliona eura, dok je pobjeda nad Liverpoolom kasu dodatno obogatila za 2,7 miliona eura.

I godinu dana kasnije Pavkov je pogocima protiv Helsinkija i Kopenhagena uticao na plasman u Ligu prvaka, što je donijelo još 15,25 miliona eura, a posljednje dvije bravure „otključale“ su sef UEFA u kom stoji nagrada od 3,63 miliona.To znači da je Pavkov crveno-bijelima svojim potezima donio najmanje 36 miliona eura, a ta cifra bi mogla da poraste u narednim mjesecima, i kada je u pitanju cijena samog fudbalera, ali i novac koji bi crveno-bijeli dobili za svaku potencijalnu pobjedu (1.1 milion za osvojena svaka tri boda).

Pavkov je u dosadašnjem toku karijere imao veliki broj uspona i padova, ali je jasno da je, gledano sa finansijske strane, ubjedljivo najkorisniji fudbaler tima sa Marakane.Povezano

Leave a Comment