Legendarna teniserka kritikovala Novaka Đokovića i PTPA

Billie Jean King, nekadašnja teniserka osvrnula se u jednom nedavnom razgovoru na PTPA, tenisku asocijaciju koju je pokrenuo srpski igrač.
Prvi reket svijeta je, zajedno sa Vasekom Pospišilom i još 60 tenisera pokrenuo PTPA prošle godine poslije turnira u Cincinnatiju, pa sada obilježavaju godinu postojanja.

Cilj ove organizacije, pandana Savjetu igrača ATP-a, čiji je Novak bio predsjednik, jeste da omogući bolje uslove za tenisere koji su niže na rang listi.

Billie Jean King kaže da PTPA ima sve preduslove da bude uspešna organizacija, ali…

Nikad nisu pričali sa mnom, pa ne znam kakve su im zamisli. Kad sam bila na Wimbledona, stalno sam zapitkivala ljude, ali niko ništa ne zna. Definitivno su popravili svoj website, politički korektno se sada izražavaju, a o ženama pričaju samo kada ih neko pritisne“, kaže Billie.

To je jedna od kritika na račun asocijacije, jer je isprva bilo priče da samo brani interese tenisera. Đoković je u više navrata rekao da razgovara i sa teniserkama.

Ovako nije dovoljno dobro. Imaju oni ‘teškaše’ među igračima, imaju novca, Novak Đoković će definitivno da bude najbolji ikad, što je stvarno važno. Ali ne znam koliko ljudi želi njega da prati“, dodala je Billie Jean King.Povezano

Leave a Comment