Medvedeva pitali kako dobiti Đokovića, njegov odgovor oduševio navijače

Drugi teniser svijeta Danil Medvedev kaže da će probati da zaustavi Novaka Đokovića u New Yorku, ali da je mnogo teže Đokovića dobiti na slemovima nego na drugim turnirima.Mnogi smatraju da je Medvedev glavni konkurent Novaku Đokoviću na US Openu.

Pokušaću (da ga zaustavim). Zato svi i idemo u New York. Znamo koji je njegov cilj. On je jedan od najboljih tenisera u historiji, ako ne i najbolji, ali i on zna da to mora svaki put da dokaže. Ne može da osvoji slem tako što ćemo ga pustiti, moraće da se bori. Za mene je dobro to što, ako igram s Novakom, to znači da sam u finalu i da sam već obavio dobar posao. A onda ću pokušati da napravim posljednji korak“.

Na pitanje kako pobijediti Novaka, Medvedev je odgovorio:

Jednostavno, potrebno je da odigrate najbolji meč u životu kako biste savladali Novaka na slemovima. Igrao sam s njim dvaput na slemovima. Na drugim turnirima možeš da ga pobijediš ili da budeš blizu, ali slemovi su druga priča. Moraš da budeš spreman da se boriš koliko god sati da je potrebno kako bi ga pobijedio, a to je dobar izazov“.

Za kraj, novinari su pitali Rusa ko je najveći teniser svih vremena.

Radije bih da ne odgovorim. Imam svoje mišljenje u glavi i mislim da, ako pogledate sve moje intervjuje, znaćete koga preferiram i za koga mislim da će biti najveći. Ali radije ne bih rekao tako, jednom rečju, neka ljudi razmišljaju“, zaključuje Medvedev.Povezano

Leave a Comment