Wilander na zanimljiv način najavio okršaj Đokovića i Zvereva

Mats Wilander na zanimljiv način najavio je polufinale US Opena, u kojem će Novak Đoković igrati protiv Alexandera Zvereva.Alex igra dobro, pratio sam ga tokom cijele karijere, gledao sam ga kad je u 02 Areni osvojio, ali sada pokazuje da je previše dobar za mnoge momke, servira žestoko i fizički je jak, kreće se dobro, postao je i nešto agresivniji, pa predstavlja prijetnju. Nije ranije bio pretnja poslije dva ili tri udarca u razmjeni, vraćao se i bio je pasivan, više nije takav. Ovo je novi Zverev, velika je razlika u odnosu na prošlu godinu“, kaže Wilander za Eurosport.

On smatra da će ovo biti daleko ozbiljniji ispit za Zvereva poslije Igara.

Možemo da očekujemo meč u kojem će Novak u potpunosti biti tigar, poput Connorsa. paliće publiku. Moraće mnogo i da vraća, jer Zverev udara razorno, servira jako, moraće da pokaže oštrinu u refleksima i defanzivnoj igri. Novak će tražiti taj izazov protiv Zvereva, ali onda treba vidjeti da li Zverev može da digne svoj nivo na neki drugi, jer se Olimpijske igre ne mogu porediti sa pet setova. Novakov turnir nije praktično ni počeo do ovog četvrtfinala, toliko je dobar i nada se izazovu. Govorim sve vrijeme da će Novak najvjerovatnije osvojiti turnir, ali ima momaka koji su uzeli dio Novakovog samopouzdanja i fizičke spreme“, kaže Wilander.

Novak i Zverev igraće u noći između petka i subote po našem vremenu, preostalo je da se odredi termin spektakla.Povezano

Leave a Comment