Tuchel: Odluka o golmanu nije bila spontana, sretan sam što je potez upalio

Chelsea je osvojio Uefin superkup protiv Villarreala nakon penala 7:6 (1:1), a u junaka se pretvorio Kepa Arizabalaga koji je u igru ušao u 119. minuti.Kepa se prometnuo u junaka jer je obranio dva penala. Trener Chelseaja Thomas Tuchel otkrio je kako je odluka o njegovom uvođenju bila dobro promišljena.

Odluka nije bila spontana. Razgovarali smo o tome s našim golmanima – bili smo dobro pripremljeni i znali da je statistički Kepa najbolji kad je riječ o penalima. Analitičari su mi pokazali podatke i onda smo razgovarali s igračima. Fantastično je kako je Mendy to prihvatio. Morali smo napraviti ono što je najbolje za ekipu, i sretan sam što je taj potez upalio”, ističe Tuchel.

O samoj utakmici kao i ozljedi Ziyecha koji je morao napustiti teren u završnici prvog poluvremena je rekao.

Bilo je teško. Igrali smo vrlo snažno u prvih trideset minuta, a pali smo u ritmu nakon zabijenog gola. Zaslužili su izjednačenje, ali mi smo uložili više sebe do 120. minute i zaslužili smo pobjedu. Ozljeda Ziyecha je ozbiljna, tako je uijvek kada se izgubi igrač u prvom poluvremenu”, zaključio je Tuchel.Povezano

Leave a Comment