Messi: Nismo imali ništa, samo nervozu i neizvjesnost…

Odmah po potpisivanju ugovora s PSG-om i nakon promocije Leo Messi je pričao za BBC o tome kako su izgledali dani kada je bilo jasno da je završio saradnju s Barcelonom.Messi kaže da je plakao zajedno sa suprugom Antonellom kada mu je otac rekao da mora napustiti klub.

Barcelona se oglasila i rekla da Messi neće nastaviti karijeru u tom klubu zbog toga što pravila La Lige ne dozvoljavaju da on potpiše novi ugovor. Argentinac je imao veliku želju da nastavi s Barcom, ali to nije bilo moguće. U Lionelovo ime je s Joanom Laportom pregovarao njegov otac Jorge.

Rekao mi je da ne mogu potpisati ugovor i onda sam ja to prenio Antonelli. Plakali smo, bilo nam je teško i razmatrali smo kako da kažemo djeci jer smo im još u decembru rekli da ostajemo u Barceloni. Znali smo koliki će to biti problem, posebno za Thiaga. Nekad previše mislimo o tome, ali djeca prihvate na način na koji mi ne možemo povjerovati. Thiago je kao ja, pati iznutra bez da to pokazuje, ali ništa nije ozbiljno. Prilagodit će se kao i svi. Bit će to novo iskustvo za njega i rast će na osobnom nivou”, rekao je Messi novinaru BBC Guillemu Balagueu.

Osim toga je Messi pričao i o trenucima kada mu je bilo jasno da zapravo nema klub i da mu Barcelona ne može ponuditi ugovor.

Nakon Barceloninog priopćenja nismo znali što ćemo raditi. Nismo imali ništa. Ta nervoza i neizvjesnost… Kada ću početi opet, gdje ću ići, promjena za obitelj. Bilo je komplicirano reći zbogom. Počeo sam pregovore o prelasku u PSG i mislio sam o tome što će se promijeniti. Počeli smo se pripremati i na osobnom i na obiteljskom nivou”, rekao je Messi.Povezano

Leave a Comment