Times: Zbog ostanka u Tottenhamu, Kane ima nove zahtjeve za čelnike kluba

Harry Kane odlučio je ostati u Tottenhamu još jednu sezonu nakon što je u ovom prijelaznom roku bio na korak do Manchester Cityja.Engleski reprezentativac izrazio je želju za odlaskom i nije više dolazio na treninge Tottenhama, ali kad je vidio da predsjednik Daniel Levy previše traži, odnosno da City ne želi za njega platiti 170 miliona eura odlučio je ostati.

No, Times piše kako 28-godišnji Kane neće samo tako prijeći preko Levyjeve odluke te da želi da ga klub nagradi za vjernost i da tako visoku cijenu za njegovu odštetu mora pratiti i njegova plata. Kane trenutno u Tottenhamu zarađuje nešto više od 15 miliona funti po sezoni čime dijeli treće mjesto najplaćenijih igrača lige s Pogbom i Sterlingom.

Times tvrdi da Kane od Levyja traži plaću od 400.000 funti sedmično, odnosno malo više od 20 miliona po sezoni čime bi postao plaćeniji i od Kevina de Bruynea i od Davida De Gee. Da je otišao u City, Kane bi navodno dobio plaću od 500.000 funti sedmično i sad želi u Tottenhamu barem približno toliki iznos.

Levy je navodno spreman na pregovore, ali će inzistirati na tome da Kaneova plaća bude kolika on želi kroz bonuse, odnosno da bude vezana za njegov učinak na terenu.Povezano

Leave a Comment