Bh. odbojkašice porazom završile učešće na Evropskom prvenstvu

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom od Rusije rezultatom 3:0 (25:12, 25:20, 25:19) završila je nastup na Evropskom prvenstvu. Ruskinje, koje su najtrofejnija ženska odbojkaška reprezentacija, bile su apsolutne favoritkinje u ovom susretu.

U prvom setu reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je uvodni poen, ali onda je uslijedila serija Ruskinja od 7:0. Selektor Stevan Ljubičić je pozvao time-out nakon kojeg su naše djevojke zaigrale bolje, ali Rusija je ubrzo ponovo došla do velike prednosti i na kraju dobila set sa 25:12. Veliki broj poena Zmajice su osvojile greškama protivnika.

Rusija je povela sa 3:0 u drugom setu, no naše reprezentativke su napravile seriju od četiri poena i povele. Dugo je rezultat bio u egalu i nijedan tim nije imao više od dva poena prednost, sve dok nije popustila koncentracija Zmajica i Ruskinje su povele sa 20:16. Do kraja su bez problema sačuvale stečenu prednost i dobile drugi set sa 25:20.

Nakon starta trećeg seta bilo je jasno da će naše djevojke teško doći barem do jednog seta protiv Ruskinja. Dopustili smo protivniku da se veoma brzo “odlijepi”, tako da je Rusija bez problema privela kraju set koji je dobila rezultatom 25:19, a time i meč sa 3:0.

Naša reprezentacija je već nakon jučerašnje pobjede Franacuske protiv Azerbejdžana izgubila šanse za plasman u osminu finala. S obzirom na to da su naše djevojke ispisale historiju ne treba biti nezadovoljan.

Zmajice su na ovom Evropskom prvenstvu upisale i prvu historijsku pobjedu protiv Azerbejdžana, kada su u meču drugog kola slavile sa 3:0 (25:14, 25.23, 25:17).Povezano

Leave a Comment