Stanojević i Partizan saznali loše vijesti

„Bilo bi neozbiljno da smo emotivno ispražnjeni na početku sezone“, kaže trener Aleksandar Stanojević. Povreda Sejdube Sume ipak nije bezazlena kako se u prvi mah činilo. Tokom prvog poluvremena revanša sa Santa Clarom stradao je Partizanovom ofanzivcu butni mišić i sva je prilika da ga čeka duža pauza.

Kolika, niko u taboru crno-bijelih ne želi da prognozira, međutim, izvesno je da afrički vezista neće putovati iz Beograda za Gvineju, gdje je trebalo da bude u konkurenciji za mečeve državnog tima početkom septembra. Ostaće u Srbiji kako bi pokušao da sanira bol i spreman dočeka početak takmičenja u Konferencijskoj ligi i vječiti derbi.

Mada, veliko je pitanje hoće li stići da bude u konkurenciji za sastav za tako bitne mečeve.

Nije dobra situacija, Suma ima rupturu od 11 milimetara. Nećemo ga imati neko vrijeme. Ne znam tačno koliko. Kad se povrijedio Danilo Pantić pričao sam da mora na dugo bolovanje, ali nisam ja doktor“, rekao je Aleksandar Stanojević.

Za početak, Parni valjak će bez Sume igrati meč sedmog superligaškog kola sa Radničkim iz Niša, u nedelju od 21 čas.

Naš cilj je da ostanemo konkurentni za titulu. Ne možeš ništa da obećaš, ali možeš što duže da budeš konkurentan. Nemamo pravo na kiks, tako se ponašamo. Želimo da napravimo koncepciju kojim ćemo izvući maksimum iz svakog igrača. Važna nam je svaka utakmica, zato izjednačavam Evropu i Superligu“.

S obzirom na potrošnju iz revanša sa Santa Clarom, ima navijača koji se boje emotivnog pražnjenja ekipe u nastavku borbe za bodove.

Dogovorali smo se da nema grupnog slavlja poslije meča sa Portugalcima, plan je bio da treniramo u petak, ali su igrači tražili slobodan dan i izašao sam im u susret, jer su zaslužili. Bilo bi neozbiljno da se emotivno isprazne na početku sezone. Ako bismo tako razmišljali bili bismo neprofesionalni. Nema šanse! Već danas dižemo intenzitet, sutra ujutru ćemo odraditi još jedan trening Nadam se samo da momci nisu slavili individalno…“

„Treneru je uvijek nezgodno kad je preko puta njega kolega koji prvi put vodi ekipu. Ne znamo kako će igrati, hoće li nešto promijeniti, ali znamo dosta o Radničkom, sa te strane ne mogu Nišlije da nas iznenade. Taj tim je projektivan za vrh tabele, nije praćen rezultatima. Odgledali smo sve utakmice iz ove sezone. Imamo motiv koji je iznad svih naših ličnih interesa. Ništa drugo ne može da nas poremeti“, dovršio je Aleksandar Stanojević.Povezano

Leave a Comment