Samo četiri kluba potrošila više novca od Mourinhove Rome

Roma je u dosadašnjem dijelu ljetnog prijelaznog roka potrošila 97,7 miliona eura na odštete novih igrača, po čemu je peti klub u Evropi.Rimski velikan je krajem prošle sezone objavio da će Jose Mourinho od ovog ljeta voditi klub, a nije to jedini potez kojim Rimljani pokazuju velike ambicije.

Samo su Manchester City (127,5 miliona eura), Manchester United (125 miliona eura), Chelsea (115 miliona eura) i Aston Villa (105,6) miliona eura potrošili više novca od Rome na nove igrače.

Roma je do sada dovela šest igrača, a najviše je platila Tammyja Abrahama, koji je za 40 miliona eura stigao iz Chelseaja.

Pored njega, klub je doveo Eldora Shomurodova iz Genoe za 17,5 miliona eura, Matiasa Vinu iz Palmeirasa za 13 miliona eura, Ruija Patricija iz Wolvesa za 11,5 miliona eura, Rogera Ibaneza iz Atalante za devet miliona eura i Bryana Reynoldsa iz Dallasa za 6,7 miliona eura.

Kada je u pitanju zarada, klub je za ukupno 1,2 miliona eura posudio Paua Lopeza i Cengiza Undera u Marseille, dok je jedan od najboljih napadača u historiji kluba Edin Džeko bez odštete otišao u Inter.Povezano

Leave a Comment