Real Madrid poslao ultimatum PSG-u

Real Madrid uputio je PSG-u ultimatum da prihvati ponudu za Kyliana Mbappea do nedjelje ili će se povući iz pregovora, piše francuski L’Equipe.Real je ponudio 180 miliona eura i 10 miliona gotovo automatskih bonusa te poručuje da neće ići više od toga. U Madridu, piše L’Equipe, smatraju da PSG odugovlači do ponedjeljka, kada se okuplja francuska reprezentacija, što bi moglo potpuno zakomplicirati transfer.

Okupljanje je u ponedjeljak u 13 sati, kada se Mbappe mora pojaviti u Clairefontaineu. Naravno, postoji mogućnost da francuski selektor Didier Deschamps bude fleksibilan i pusti napadača na liječnički pregled i potpis ugovora, iako bi to vjerojatno značilo da će propustiti prvu od tri kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2022. U ovom kvalifikacijskom prozoru Francuska igra protiv BiH, Ukrajine i Finske.

PSG-ov sportski direktor Leonardo je u petak, dan nakon posljednje Realove ponude, rekao medijima da se ništa nije promijenilo u odnosu na prije dva dana. Ali klub ponudu još nije zvanično ni prihvatio ni odbio.

Ne učini li to do kraja nedjelje, Real će se povući iz pregovora.Povezano

Leave a Comment