Poznato koji će broj Ronaldo dobiti ako mu Premier liga ne vrati njegovu sedmicu

Cristiano Ronaldo jučer je prošao liječnički pregled i potpisao dvogodišnji ugovor s Manchester Unitedom.Portugalac će s bonusima u Unitedu zarađivati oko 30 miliona eura po sezoni. Sličnu platu imao je i u Juventusu (31 milion eura) koji će za njega od Uniteda dobiti najmanje 20 miliona eura te još tri kroz moguće bonuse.

Nakon što je objavio da se Portugalac vratio na Old Trafford, Manchester United je u samo dva sata dobio 1.1 milion novih pratitelja na Instagramu.

Dolazak Ronalda instantno je povećao vrijednost kluba. Na njujorškoj burzi, na kojoj se trguje Unitedovim dionicama, njihova vrijednost je po objavi transfera narasla čak osam posto. U prijevodu, vrijednost kluba je u dva sata porasla za čak 212 miliona funti.

Manchester Evening News piše da je klub zatražio od vodstva Premiershipa posebno odobrenje vezano uz Ronaldov broj. Naime, Edison Cavani trenutno nosi broj 7, a kako je Urugvajac već nastupio s tim brojem ove sezone, prema pravilima niko drugi ne može ga koristiti.

U Unitedu se nadaju da će im liga dati iznimno odobrenje kao što je slučaj bio u PSG-u nakon dolaska Messija.

Pariški klub tražio je dozvolu čelnih ljudi Ligue 1 za dodjelu dresa s brojem 30 (obično pripada samo golmanima) argentinskom fudbaleru.

Odgovor lige bio je pozitivan, a Manchester United računa na sličan scenarij. U slučaju da odgovor Premiershipa bude negativan, United ima alternativni broj za Portugalca. To je broj 21.

Cristiano Ronaldo debitovat će za Manchester United odmah nakon reprezentativne pauze. Crveni đavoli igraju 11. septembra u 16 sati protiv Newcastle Uniteda i očekuje se da Portugalac krene od prve minute.

Ronaldo je igrao u Unitedu od ljeta 2003. do ljeta 2009. godine, kada je za 94 milion eura prešao u Real Madrid.Povezano

Leave a Comment