MD: Barcelona ponudila 75 miliona eura za Olma

Mundo Deportivo je nekoliko sati prije završetka ljetnog prijelaznog roka objavio da je Barcelona krenula po Danija Olma.List koji gotovo isključivo prati Barcelonu tvrdi da je klub jutros Leipzigu ponudio 75 miliona eura za Danija Olma. Španac navodno želi doći u Barcelonu te je dogovorio sve uvjete, ali Leipzig ga ne želi samo tako pustiti.

Barcelona bi Olma uzela na jednogodišnju posudbu s obvezom otkupa njegova ugovora sljedećeg ljeta kako bi do tad sredila knjige za financijski fair play. No, Nijemci žele novac odmah i ne zanima ih posudba. Barcelona to može ostvariti jedino ako do kraja današnjeg dana proda Antoinea Griezmanna nazad u Atletico, na čemu se radi. Francuz bi se radio vratio u Atletico”, piše Mundo pozivajući se na izvore unutar kluba.

Dani Olmo je u Leipzig stigao prošle godine iz Dinama za ukupno 22 miliona eura s bonusima te je u međuvremenu postao jedan od glavnih igrača španske reprezentacije. Kad bi se njegov transfer zaista realizirao Dinamu bi pripalo 20 posto od razlike između Olmova transfera iz Dinama u Leipzig te Leipziga u Dinamo odnosno, u ovom slučaju, 20 posto od 53 miliona eura, što bi iznosilo oko 10.5 miliona eura.

Glasine o Olmovu transferu u Barcelonu je na Twitchu komentirao i Fabrizio Romano čim je Mundo objavio tu vijest.

Ne, nema nikakve šanse da Olmo ovog ljeta ode iz Leipziga. Nijemci ga ne žele prodati i on ostaje u Njemačkoj”, rekao je Romano u prijenosu uživo.Povezano

Leave a Comment