Pjanić: Messi se čudio što ne igram

Miralem Pjanić je govorio za italijanski Tuttosport o svom prelasku u Bešiktaš, o Lionelu Messiju, ali i još jednom o svom odnosu sa Ronaldom Koemanom. Miralem Pjanić je na kraju bio protjeran iz Barcelone u kojoj je proveo samo godinu dana. Bosanskohercegovački reprezentaivac je prešao u Bešiktaš gdje će biti glavna zvijezda, a u Kataloniji nije mogao da ostane zbog Ronalda Koemana. Holandski stručnjak ga je zapostavio i nije ni razgovarao sa njim o ulozi u timu.

On je imao stav koji niko nije mogao da razumije. Čak ni Messi, koji me je više puta pitao da li se nešto desilo”, rekao je Miralem Pjanić.

On je također pričao o igranju sa Messijem i Ronaldom sa kojima je dijelio svlačionicu u Barceloni i Juventusu.

Mislim da sam sretnik zbog toga. Igrao sam sa dva fantastična igrača i to je vrijedno trofeja. Drugačiji su Leo i Cristiano, ali i veoma slični. Žive za nadmetanje i pobjedu, čak i na treningu. Ronaldo brine o svakom detalju, ali ne mislim da Messi nije radnik. Leo ima jedinstven dar, sve radi sa nevjerovatnom jednostavnošću”, kazao je Pjanić.

On je dodao i da je moglo da se desi da završi u Juventusu i da bi volio da opet radi sa Allegrijem ali je svoj nedolazak opravdao riječima kako na tržištu nije lako.Povezano

Leave a Comment