Pavić i Mektić osvojili Wimbledon

Mate Pavić i Nikola Mektić pobjednici su Wimbledona u konkurenciji parova. Hrvatska kombinacija u finalu je savladala špansko-argentinski par kojeg čine Marcel Granollers i Horacio Zeballos, a bilo je 6:4, 7:6(5), 2:6, 7:5.

Za Pavića i Mektića ovo je osma zajednička titula i prvi Grand Slam naslov. Paviću, vodećem teniseru u ATP-ovom rankingu igrača parova, sad nedostaje još tek Roland Garros kako bi kompletirao naslove na četiri najveća turnira budući da je 2018. s Oliverom Marachom osvojio Australian Open, a u jeseni s Brunom Soaresom US Open. Mektiću, trećem na listi, ovo bio prvi trijumf na nekom od najvećih turnira.

Pavić i Mektić u ovoj su sezoni već ranije osvojili sedam zajedničkih naslova, a očekivalo se da bi mogli i do trofeja na Roland Garrosu. S pariškog Grand Slama morali su se povući zbog zaraze koronavirusom te su tako ostali bez šanse za prestižnu titulu.

U Wimbledonu to nije bio slučaj. Prvopostavljena kombinacija turnira u finalu je imala i najteži ispit u lovu na naslov, nakon što je u četvrtfinalu preokretom nakon dva izgubljena seta savladala osme nositelje Kubota i Mela u pet, a u polufinalu šeste nositelje Rama i Salisburya u četiri izjednačena seta s tri tie-breaka.

Povezano

Leave a Comment