Oglasio se čuveni Đokovićev trener i poslao snažnu poruku

Nikola Pilić, jedan od prvih trenera Novaka Đokovića i najzaslužnijih ljudi za njegove uspjehe, govorio je o svom nekadašnjem učeniku i činjenici da može da postane najbolji teniser svih vremena pobjedom u finalu US Opena.Pilić je u intervjuu datom Rojtersu rekao da je „Đoković do uspjeha stigao težim putem“:

Svi izazovi sa kojima se suočavao tokom odrastanja uticali su na to da postane najbolji teniser u historiji“, rekao je Pilić u izjavi datoj Rojtersu.

Potom je dodatno pojasnio svoje riječi:

Nije moguće utvrditi granice kada je neko dijete, tinejdžer, ali je sigurno da ga je to učinilo čvršćim. Tanka je linija, ne postoje garancije da će neko biti među 10 najboljih na svijetu, ali je bilo očiigledno da je talentovan. Još važnije je to da je sve bilo u skladu sa posvećenošću, mentalnom snagom i velikim radom. Od samog početka sam vidio da posjeduje nešto drugačije, kada je bio na mojoj akademiji. Zato smo uvijek i vjerovali u njega.“

Đoković ima veliki broj navijača, ali se nerijetko nađe na meti kritika, što je Pilić pripisao činjenici da dolazi iz Srbije:

On nije „svačija šolja čaja“, dolazi iz male zemlje i zato ga ne vole Englezi, Amerikanci i evropski ljubitelji tenisa. Ipak, on ima veliki karakter, učinio je Srbiju ponosnom, napravio mnogo toga kako bi poboljšao međunarodnu reputaciju zemlje, i za mene je više od odličnog tenisera“, rekao je Pilić.

(Foto:Srdjan Stevanovic/Starsportphoto/EPA-EFE/JASON SZENES)Povezano

Leave a Comment