Messijev govor nakon što je osvojio osmu Zlatnu loptu: “Imao sam sreće…”

Kapiten argentinske fudbalske reprezentacije, 36-godišnji Lionel Messi, osmi je put u karijeri osvojio Zlatnu loptu za najboljeg igrača godine koju dodjeljuje francuski magazin France Football.Messi je ovu nagradu osvojio zahvaljujući ključnoj ulozi na putu Argentine do osvajanja naslova svjetskog prvaka krajem prošle godine u Kataru. Za najbolju fudbalerku proglašena je Aitana Bonpanti.

Imao sam sreću biti u najboljem klubu na svijetu i u moćnoj ekipi u kojoj sam mogao osvojiti sve. Nikad nisam odustajao, čak ni u lošim trenucima, kad nisam mogao. Srećom, sve se promijenilo. Bez sumnje, danas navijači Barce slave dvije Zlatne lopte. Moju i Aitaninu”, rekao je Messi na početku pobjedničkog govora pa nastavio:

Sve dok mogu nastaviti igrati, igrat ću, to je ono što volim. Ne mogu reći datum povlačenja, samo igram i uživam. Erling i Kylian? To su dvije takmičarske zvijeri. Dobro poznajem Kyliana, a kod Erlinga morate vidjeti na koji način slavi golove. Očekujem da će se njih dvojica ubuduće tući za ovu nagradu. Zaslužili su.”
Povezano

Leave a Comment