L’Equipe: Mbappeova ljubomora na Griezmanna je jedan od razloga debakla na Euru

Idila u prejakoj ekipi prvaka svijeta, koji je bio prvi favorit i za evropski naslov, na Evropskom prvenstvu se brzo pretvorila u debakl.

Francuska, koja je suvereno osvojila svjetski naslov prije tri godine, došla je na EP sa sjajnom, uigranom timu Ionako jak napad Francuske zastrašujućim je učinio povratak Karima Benzeme u reprezentaciju nakon pet godina.

Međutim, tokom Evropskog prvenstva pouzdani francuski mediji pisali su da je atmosfera u reprezentaciji jako loša zbog očajnih odnosa među igračima, arogancije i bezobrazluka nekih od njih prema selektoru te njegovog manjka autoriteta i loših odluka.

Blamaža Francuza ispadanjem na penale protiv Švicarske u osmini finala Eura, nakon što su deset minuta prije kraja regularnog dijela imali dva gola prednosti, te je tajne učinila javnima. Posebno nakon što Coman sat vremena nije htio poslušati Deschampsa i izaći iz igre, a Rabiotova majka u loži očitavala bukvicu Mbappeovoj i Pogbinoj obitelji.

Ugledni l’Equipe otkriva da tu nije kraj: “Između Mbappea i Griezmanna je puno napetosti jer je Kylian ljubomoran na Antoineovu ulogu u reprezentaciji. Njihov odnos je daleko od prijateljskog.”

A prije samo tri sedmice Griezmann je kupovao Mbappea na Football Manageru.

Povezano

Leave a Comment