Koji će broj Pjanić zadužiti u Bešiktašu: Samo je jedan “njegov” broj slobodan

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić naredne sezone igrat će u dresu aktuelnog prvaka Turske, ekipe Bešiktaša. Bh. fudbaler u Tursku stiže na jednogodišnju posudbu iz Barcelone.



Poznato je da će se Pjanić na Bosforu zadržati do ljeta naredne godine, kao i to da će Bešiktaš pokriti tri miliona eura njegove plate, ali pitanje je koji će broj na dresu zadužiti bh. reprezentativac.

Svi “Pjanićevi” brojevi su zauzeti osim jednog. Pjanić u reprezentaciji trenutno nosi dres sa brojem 10, u Barceloni je još večeras “osmica”.  Bh. fudbaler je u francuskom Metzu nosio dresove sa dva različita broja, 33 i 15. Kasnije je kao član Lyona također mijenjao broj. Kada je tek došao nosio je broj 12, a onda je naslijedio Juninhovu “osmicu”.



Poslije je uslijedio transfer u Romu gdje je nosio broj 15, da bi u Juventusu zadužio “peticu” zbog svog idola Zinedine Zidanea. U Barceloni je dobio Iniestinu “osmicu”, ali je neće zadržati, a taj broj je zauzet i u Bešiktašu.

Oguzhan Ozyakup nosi “desetku”, Salih Ucan ima dres sa brojem 8, Souza nosi “peticu”, broj 12 pripada Canu Bozdoganu, a dres sa brojem 18 nosi Rachid Ghezzal. Jedino je slobodan dres sa brojem 15, koji je Pjanić nosio i u Metzu, a kasnije i u Romi.

Pjanić se trenutno nalazi u Istanbulu, gdje će obaviti ljekarske preglede, a svakog trenutka se očekuje da potpiše ugovor sa Bešiktašom.



 

Povezano

Leave a Comment