Ko će u finale protiv Medvedeva: Tri glavna detalja polufinala Đokovića i Zvereva

Novi okršaj Novaka Đokovića i Alexandera Zvereva i opet polufinale. Opet duel koji može da postane historijski zbog skidanja krune kralju ili potvrde dominacije kakva nije viđena više od 50 godina u tenisu.Zašto opet? Ukoliko ima nekog ko je zaboravio (kako?) to čuveno polufinale Olimpijskih igara u Tokiju da se podsjetimo i rezultata tog susreta 1:6, 6:3, 6:1. Poslije prvog seta je djelovalo da ni Nijemac ne može da zaustavi Đokovića u velikom naletu, a onda se desio jedan od najbolnijih preokreta u karijeri Đokovića.

Srbin je tada ostao bez prilike da osvoji „Zlatni slem“, a sada se Zverev nalazi na putu ka podizanju „Kalendarskog slema“. Još samo dvije pobjede dijele Novaka od postignuća koje u tenisu nije viđeno od 1969. godine i Roda Lavera, napominje Nova.rs.

I pred duel u noći između petka i subote (01:00) će Novak, zapravo, imati najveće rivala u samom tom pritisku. Nosi na leđima ono što nije nosio nijedan igrač od kada je tenis u potpunosti profesionalna igra, u odsustvu Rafaela Nadala i Rodžera Federera sve oči su uprte u njega.

I da itekako osjeća pritisak vidi se po tome što gotovo po pravilu u New Yorku gubi prvi set. Zapravo samo Griekspoor nije uspio da mu uzme nijedan set. Novak je pronašao svoj način da se nosi sa pritiskom, a kao da mu je neuporedivo lakše u trenutku kada je u zaostatku. Od tog momenta je onaj pravi.

FOTO: Novak Đoković i Alexander ZverevNajveća prednost Zvereva je zapravo samopouzdanje. Nijemac se od Olimpijskih igara nalazi u seriji od 16 pobjeda zaredom, igra sjajan tenis i djeluje da je dodao novu dimenziju u igri. Uspjeva da promijeni ritam, a forhend djeluje gotovo savršeno.

Nemački as pravi sve manje grešaka iz igre, a duple greške je sveo na minimum. Sve ovo mu daje dodatnu vjeru da bi još jednom mogao da zaustavi Srbina na putu ka historiji.

Ipak, moraće da prebrodi i sopstvenu najveću boljku. I pored toga što ima pet Masters trofeja nikada u karijeri nije dobio Đokovića na Grand Slamu, a čak ni protiv Top 10 igrača nema nijedan trijumf. Upravo zbog toga je za sebe govorio da mu je zbog toga „najgori Top 10 igrač svih vremena“.

Novak želi još jednom da potvrdi da je najbolji igrač na betonu svih vremena, a nasuprot sebe će imati čovjeka kom je servis oduvijek veliko oružje. Upravo zbog toga se ne očekuje da ova dva asa završe borbu bez četiri seta borbe, a niko se ne bi iznenadio da bude i pravi pravcati maraton od pet setova.

Zverev pokušava da pronađe pravu igru protiv Novaka. Za sada je uspjevao da se snađe u borbama na dva dobijena seta, ali još uvijek nije uspio da probije Grand Slam barijeru.Povezano

Leave a Comment