“Talentovaniji sam od Ronalda i Messija, Zlatna lopta žali što je nisam osvojio”

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović smatra se jednim od najvećih fudbalera svoje generacije, ali uprkos tome nije nijednom osvojio Ligu prvaka ili bio dobitnik Zlatne lopte. Govoreći za „France Football“ istakao je da ne misli da smatra sebe najboljim fudbalerom na svijetu i da ne treba da se poredi sa drugim fudbalerima.Ako govorimo o urođenim kvalitetima, ja ih nemam manje od Ronalda i Messija. ako pogledate trofeje, da, ja nisam osvojio Ligu prvaka. Ne znam kako biste računali ko je bolji. Ja nisam opsednut time. Individualni kvalitet dolazi tek pošto je kolektiv dobar“, izjavio je Zlatan Ibrahimović.

Da li mi je krivo što nisam osvojio Zlatnu loptu? Zlatnoj lopti je krivo što je ja nisam osvojio. Duboko u sebi znam da sam najbolji na svije tu. Ne mislim da je relevantno porediti igrače međusobno. Svako ima svoju priču i treba da je prati, uslovi su različiti“, rekao je Šveđanin.

Ibrahimović (39) u bogatoj karijeri nastupao je za Malme, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, PSG, Manchester United, LA Galaxy, a u Milan se vratio 2020. godine.Povezano

Leave a Comment