Ivković: Publika je otišla zadovoljna, djeca imaju kvalitet i iznenađen sam izdržljivošću ekipe

Željezničar je ispustio pobjedu protiv Borca u finišu utakmice prvog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine (1:1), ali Plavi su pokazali veliku borbenost i hrabrost na meču protiv aktuelnog prvaka naše države.

Tomislav Ivković nije mogao voditi s klupe Plave, jer još uvijek nije registrovan, ali se obratio na press konferenciji nakon utakmice.

Ambijent je čudesan i nevjerovatno kako je dobro vidjeti te opet. Kao da sam se vratio u svoja vremena na Maksimiru. Kvalitetna utakmica na trkačkom i borbenom nivou. Bilo je puno trke, duela, skokova… Publika je na kraju otišla zadovoljna jer je ekipa pokazala karakter. Iznenađen sam izdržljivošću ekipe i najviše me dojmio karakter i pristup igrača”, rekao je Ivković nakon utakmice.

Trener Plavih govorio je u nastavku o prostoru za napredak.

Djeca imaju kvalitet. Možete misliti kako je njima bilo iz podređene uloge da dođu i sve je sad palo na njihova leđa. Oni će napredovati, a kad je ekipa mlada normalno je da bude oscilacija. Plan je da ove sezone isprofiliramo što više u-21 igrača. Na pravom smo putu, ali proces je dugačak”, istakao je Ivković, te nastavio:

“Niko nije tražio od igrača da moraju pobijediti. Otvorit će se prilika i za druge igrače. Nemamo pritisak da se za išta borimo. Da bi nešto napravio trebaju ti dvoje pripreme. Procijeniti igrača nakon dvije tri utakmice je neozbiljno. Svaki dečko koji bi dobio pogrešnu procjenu bi završio karijeru možda”.

Ivković je prokomentarisao i ekipu Banjalučana.

Borac je dobra ekipa i jasno je to čim vidiš kako im zadnja linija iznosi loptu. Ali sad su oni lovina i svi ih love. Ko je bolji neka bude prvi”, kazao je Ivković, dodavši za kraj:

“Nemam nikakve zamjerke jer su me igrači iznenadili. Dali su više nego maksimum obzirom da nemamo ni neku klupu da sad uvedem pet igrača. Kapa do poda igračima”.

scsport

Povezano

Leave a Comment