Ima se čime pohvaliti: PSG-ov igrač s klupe prodaje više dresova od Mbappea i društva

Francuski novinar objavio je iznenađujući podatak vezan uz PSG, tamošnjeg aktuelnog prvaka. Naime, najprodavaniji dres u tom klubu nije onaj najveće zvijezde, kapitena kluba i reprezentacije Kylliana Mbappea, već 22-godišnjeg južnokorejskog ofanzivca Kang-in Leeja.Razlog tome je taj što su Leejevi dresovi izuzetno popularni na azijskom tržištu, pa je tako uspio prestići Mbappea i druge zvijezde s kojima dijeli svlačionicu na Parku prinčeva. Lee je u PSG stigao ovog ljeta u transferu teškom 22 miliona eura iz španske Mallorce.

Na terenu je ove sezone proveo samo 143 minute u tri nastupa, ali usprkos tome je lider ekipe u sektoru marketinga, barem što se prodanih dresova tiče. S druge strane, Mbappe je neprikosnoveni lider ekipe na terenu. Najbolji strijelac u historiji kluba u ubojitoj je formi i ove sezone s osam golova u devet nastupa.

Podsjetimo, Mbappeu na kraju ove sezone istječe ugovor i očekuje se da besplatno napusti Francusku. Klub je dugo vremena pokušavao prisiliti ga na produženje, u jednom trenutku je čak bio udaljen iz ekipe, ali nakon što se odrekao bogatih bonusa u posljednjoj godini ugovora, Mbappeu je omogućeno da do njegovog kraja nesmetano igra i trenira.
Povezano

Leave a Comment