Gazzetta: Evo koliku će podršku imati Italijani sutra na Wembleyu

Italija bi trebala računati na potporu 10.000 svojih navijača među 65 hiljada gledatelja, uglavnom Engleza, na Wembleyu tokom nedjeljnog finala Evropskog prvenstva.

Protiv Danske u srijedu u polufinalu Engleze je bodrilo 64.950 gledatelja, a ta brojka koju je objavila UEFA, možda je čak niža od stvarnosti jer su, prema različitim izvorima, ljudi bez karata preplavili kontrolne tačke, pa će služba osiguranja biti pojačana u nedjelju.

Italijanski savez ima samo 7500 ulaznica. Tačnije 6500 je namijenjeno Italijanima s prebivalištem u Engleskoj ili Irskoj, a hiljadu je ponuđeno onima s Apenina, koji u London odlaze pod strogim zdravstvenim uvjetima.

Suočene sa zabrinjavajućim porastom zaraze covidom-19, britanske su vlasti zadržale mjere karantene nametnute stranim posjetiteljima koji ulaze na njihov otok. Međutim, odobrili su dolazak hiljada Italijana koji iz Rima i Milana dolaze čarterom s negativnim PCR testovima i odlaze odmah nakon meča. Sve to će platiti 610 eura po osobi za let i 95 eura za ulaznicu za utakmicu, navode italijanski mediji.

Sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport procijenio je u petak da će na Wembleyu biti oko 10.000 italijanskih navijača.

Povezano

Leave a Comment