NBA analitičar: Milwaukee Bucksi su najgluplja ekipa u historiji finala

Milwaukee Bucksi su najgluplja ekipa u historiji finala

Phoenix Sunsi nakon dvije utakmice NBA finala vode 2:0 protiv Milwaukee Bucksa, a ESPN-ov analitičar i bivši NBA igrač Kendrick Perkins smatra da su si za to Bucksi sami krivi. Kako je on rekao: Milwaukee Bucksi su najgluplja ekipa u historiji finala.

Nemojmo previše komplicirati, ovo je jednostavno. Bucksi imaju najgluplju ekipu u historiji finala, a Sunsi najmlađu ekipu s visokom inteligencijom u historiji finala. Sve počinje od njihovih vođa, glavnih trenera”, rekao je Perkins i pripremio snimke.

Na jednoj trener Bucksa Mike Budenholzer u svlačionici daje isprazni motivacijski govor, a na drugoj trener Sunsa Monty Williams tokom time-outa određenim igračima daje jasne upute što očekuje od njih kad se vrate na parket.

Nadalje izdvaja snimke iz druge utakmice finala na kojima Giannis Antetokounmpo nasjeda na očito postavljanje protivničkog igrača za iznuđivanje prekršaja u napadu, ishitreni šut Khrisa Middletona i nepromišljeno dodavanje Pata Connaughtona. Nasuprot njima, prikazuje snimke nekih od najimpresivnijih akcija Sunsa na toj utakmici.

Većina igrača Phoenixa nema nikakvog play-off iskustva, a nadigrali su Buckse, koji igraju najviše uznemirujuću košarku u historiji finala”, zaključio je Perkins.

Bivši centar Bostona, Oklahoma Cityja, Clevelanda i New Orleansa, koji je 2008. sa Celticsima osvojio prsten, nakon igračke karijere probio se u svijetu analitičara upravo ovakvim bombastičnim i često neutemeljenim izjavama, a ovaj put poslužio se klasičnim “friziranjem” i izvlačenjem iz konteksta.

Posljednje riječi Budenholzera prije utakmice, nakon što je već odradio taktički sastanak s igračima, usporedio je s Williamsovim konkretnim uputama iz utakmice, za koje je pravo čudo da su pušteni u eter, a Bucksima je ciljano izvukao tri zaista glupa poteza, ali takvi se događaju na većini NBA utakmica.

Iako su nedvojbeno Sunsi prve dvije utakmice odigrali inteligentnije i bolje od protivnika, reći “Milwaukee Bucksi su najgluplja ekipa u historiji finala” je klasično pretjerivanje za povećavanje gledanosti.

Treća utakmica finala igra se u noći na ponedjeljak u Milwaukeeju, a Bucksi su samo jedanput u historiji nadoknadili zaostatak 2:0 u doigravanju, i to ove godine u polufinalu Istoka protiv ozljedama osakaćenih Brooklyn Netsa.

Leave a Comment