Đoković i US Open: Kakav će biti plan pred “misiju” u New Yorku?

Poslije četvrtog mjesta na Olimpijskim igrama u Tokiju, naredni veliki cilj Novaka Đokovića jeste US Open, posljednji Grand Slam turnir u godini.Novak je već osvojio Australian Open, Roland Garros i Wimbledon, pa može da postane prvi teniser u historiji koji je osvojio kalendarski slem na tri različite podloge.

U Tokiju je Đoković doživio razočaranje porazima od Alexandera Zvereva i Pabla Carrena Buste, a tijelo mu nije dozvolilo da se bori za bronzu u miksu sa Ninom Stojanović.

Povreda je u pitanju – ne jedna, više ih je. Nadam se da me to neće spriječiti da idem na US Open. Dao sam sve, šta god da mi je ostalo u rezervoaru, nije bilo mnogo. Nadam se da fizičke posljedice neće stvoriti problem za New York. O tome ne mogu da govorim, nisam siguran. Ne žalim jer je nužno da daš sve od sebe kada igraš za svoju zemlju“, rekao je Đoković srpskim novinarima poslije poraza u meču za treće mjesto.

Prije Olimpijskih igara, Novak je najavio da će neko vrijeme opet provesti u Crnoj Gori sa porodicom. Očekivano, već je otkazao učešće na Rogers kupu u Torontu, pa ostaje da se vidi šta će i da li će Novak igrati pred New York.

Cinncinati počinje 14. augusta, a ukoliko sa Đokovićem fizički bude sve u redu, možda se u Ohaju bude spremao za pohod “US Open”. Pred Roland Garros, Novak je igrao nedelju dana ranije u Beogradu, pa možda isto to učini i pred US Open, u Vinston-Sejlemu.

US open počinje 30. augusta, a Novak je dosad u New Yorku slavio tri puta – 2011, 2015. i 2018. godine. Nedavno, u intervju za Sport klub je Marjan Vajda, Đokovićev trener, govorio o tome zašto Novak ima „samo“ tri titule sa US opena, kada tako dobro igra u New Yorku.

Mnogo je razloga. U prosjeku, rezultati su mu odlični na US Openu, ali da, osvojio ga je ’samo’ tri puta. Veoma je zahtjevno osvojiti titulu u New Yorku. Nekada bi mu energija pala u finalu, New York je veoma emotivan grad i može da iscrpi čovjeka. Novak voli da igra tamo, ali ponekad je teško ostati miran i kontrolisati emocije svih četrnaest dana. Dnevni i večernji mečevi, vlažnost, grad… Takođe, to je i poslednji slem u sezoni, igrač je dotad već izgubio dosta energije“, rekao je Vajda za Sport klub.

Osim kalendarskog slema, Novak će na US Openu juriti i svoju 21. Grand Slam titulu.Povezano

Leave a Comment