Direktor Australian Opena: Za tenisere i teniserke pripremamo siguran “balon”

Organizatori Australian Opena planiraju da igrači sljedeće godine provedu dvije sedmice u sigurnom “balonu” prije početka prvog Grand Slam turnira sezone, a ne da budu podvrgnuti strogim australskim pravilima o karantinu u hotelu, izjavio je šef turnira Craig Tiley u četvrtak.Teniseri, treneri i dužnosnici su morali provesti 14 dana u u karantinu u hotelu po dolasku u Australiju na turnir u februaru ove godine zbog COVID-19 ograničenja i bilo im je dopušteno da treniraju dnevno do pet sati na zatvorenim terenima.

Puno je vremena do turnira, ali sada planiramo organizirati dvosedmični balon gdje će se igrači moći slobodno kretati između hotela i terena”, rekao je Tiley.

“Bit će zaštićeni, bit će sigurni među sobom i sigurni od zajednice. I nakon te dvije sedmice, izaći će i moći će se natjecati na Australian Openu pred publikom”, dodao je.

“Razgovaramo s vlastima i zdravstvenim tijelima o broju gledatelja i kako će Australian Open izgledati”. 

Ove godine je Australian Open održan iznimno u februaru, a oko 70 tenisera nije smjelo napuštati svoje hotelske sobe u januaru jer su bili prisiljeni biti u izolaciji zbog pozitivnih slučajava na koronavirus u zrakoplovima kojima su stigli u Australiju.Povezano

Leave a Comment