Čilić: Kuća slavnih? Osvojio sam US Open u eri tri velikana

Hrvatski teniser Marin Čilić u paru sa Ivanom Dodigom osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.U „svehrvatskom finalu“ pobijedio ih je najbolji dubl svijeta Mate Pavić – Nikola Mektić 6:4, 3:6, 10:6.

Olimpijska medalja mi je bila najveća želja u nastavku karijere, pogotovo sa mojim kumom, odrasli smo zajedno i od malih nogu smo krenuli da tragamo sa svojim snovima,“ rekao je Čilić za Dnevnik Nove TV i nastavio:

Iako su nam se putevi u nekom razdoblju razišli, opet smo se spojili na ATP Turu, uvijek kad predstavljamo Hrvatsku igramo srčano i emotivno.“

Tridesettrogodišnji Čilić je trenutno 37. igrač svijeta u singlu, a odgovorio je na pitanje da li olimpijsko srebro argument za ulazak u tenisku Kuću slavnih.

Ne znam, to će odlučiti ljudi koji odlučuju. Goran Ivanišević je zaslužio i mnogo ranije da uđe po rezultatima, ko zna, možda će se to dogoditi i meni. U ovoj eri Đokovića, Nadala i Federera uspio sam da osvojim US Open i mnoge druge uspjehe ostvarim. Osvojio sam i Davis kup i ne želim da stanem na tome. Zaokružio sam svoju tenisku priču, sada mogu da uživam na turnirima,“ rekao je Čilić.Povezano

Leave a Comment