Olimpijski prvak priznao da je gay, pa ga kamera snimila kako hekla na tribinama

Britanac Tom Daley dospio je u centar javnosti jer je po osvajanju olimpijskog zlata izjavio da je gay. Ponovo je pažnju privukao kada ga je kamera snimila na tribinama dvorane u Tokyu kako hekla dok prati nastup britanskih plivačica.

Ubrzo je video postao hit na društvenim mrežama, a nesvakidašnji prizor privukao je veliki broj komentara i reakcija. Podsjećamo, on je u paru sa Metijem Matty Lee-em došao do zlatne medalje u sinhronizovanim skokovima u vodu, a onda je izjavio da je gay, poručivši da to može biti putokaz i drugim pripadnicima LGBT zajednice.

Osjećam se nevjerovatno ponosnim da mogu reći da sam gay i olimpijski prvak. Kada sam bio mlađi, nisam vjerovao da mogu postići ovakve stvari zbog toga što sam takav kakav jesam. To što sam sada olimpijski prvak govori kako je sve moguće postići”, rekao je Daley. Inače, on je sa 14 godina 2008. bio najmlađi član britanskog olimpijskog tima ikada, a pored olimpijskog zlata u svojim vitrinama ima i medalje za evropskog i svjetskog prvaka u skokovima u vodu.

Leave a Comment