Amerikanci razbili Iran s 54 razlike

Košarkaši Francuske prva su muška reprezentacija koja se kvalificirala u četvrtfinale olimpijskog turnira, pobjedom nad Češkom 97:77. Osigurali su time i prvo mjesto u skupini A.

U toj skupini reprezentacija SAD-a razbila je iranske košarkaše, nakon što su u prvom kolu doživjeli poraz od Francuske. Igrači koje vodi slavni trener Gregg Popovich danas su pobijedili rezultatom 120:66 uz 21 koš i sedam pogođenih trica Damiana Lillarda.

U posljednjem kolu SAD i Češka će igrati utakmicu za drugo mjesto u skupini, koje izravno vodi u četvrtfinale. Među najboljih osam plasirat će se po dvije najbolje ekipe iz svake od tri skupina te dvije od tri trećeplasirane.

U skupini B do druge pobjede je stigla Australija svladavši Italiju s 86:83. Tom pobjedom su i Australci osigurali mjesto u četvrtfinalu, iako postoji mogućnost da završe i na trećem mjestu u krugu reprezentacija s dvije pobjede i jednim porazom. No, kako u skupini A trećeplasirana ne može imati više od jedne pobjede, tako je Australcima već zajamčeno mjesto u četvrtfinalu i prije sraza s Njemačkom u posljednjem kolu.

Nijemci su se namučili protiv Nigerije za pobjedu 99:92, koju su osigurali tek u posljednjih šest minuta. Italijani će plasman u četvrtfinale tražiti u posljednjem kolu protiv Nigerije.Povezano

Leave a Comment