Zverev najavljuje reprizu Olimpijskih igara, odgovorima “pecnuo” Đokovića

Njemački teniser Alexander Zverev opravdao je ulogu favorita u svojoj četvrtini žrijeba i plasirao se u polufinale US Opena, gdje je moguć novi duel protiv svjetskog broja jedan Novaka Đokovića.Protiv njega morate da se pripremite da odigrate najbolji mogući meč. Morate da budete savršeni, ili nećete pobijediti. Protiv njega prvo morate da dobijete meč sa samim sobom. Morate da dominirate u poenima i morate da imate veoma malo neiznuđenih grešaka. On je najbolji na svijetu, teško ga je pobijediti, ali i on takođe mora da pobjedi Berrettinija, koji je u veoma dobroj formi i finalista Wimbledona. Biće to interesantan meč”, rekao je Zverev.

Ako neko ove sezone zna kako pobijediti Novaka Đokovića onda je to upravo Zverev, koji je to uradio u polufinalu Olimpijskih igara.

Da, to je najveći turnir na svijetu. Pobijediti broja jedan i to uz set i brejk zaostatka i vratiti se, to je neka druga priča u odnosu na druge mečeve. Emocije su drugačije. To je bilo za mene posebno. Djelovalo je da niko ne može da ga pobijedi, niko ga nije pobijeedio na slemovima. Smatram sebe prvim igračem koji ga je dobio u važnom meču ove godine. To nešto znači i nadam se da ću uspjeti da nastavim niz.”Povezano

Leave a Comment