Vlasnik Golden State Warriorsa: Curry može otići, bit će slobodan igrač i to je zaslužio

Stephen Curry, za mnoge najbolji šuter svih vremena, mogao bi napustiti Golden State Warriorse.

O tome se, unatoč ugovoru kojim je vezan za franšizu čiji je član od početka karijere 2009. godine, naveliko priča još od marta i All-Star vikenda, tokom kojeg je, tvrdilo se, LeBron James krenuo u misiju nagovaranja dobrog prijatelja da mu se priključi u Los Angeles Lakersima.

Navijači Warriorsa počeli su strahovati što će se dogoditi 2022. kad Curryju istekne ugovor, a strahovati bi mogli još i više nakon riječi većinskog vlasnika franšize Joea Lacoba.

Želi li otići nakon što mu istekne ugovor, može to napraviti. Bit će slobodan igrač i to je zaslužio”, izjavio je Lacob i pojasnio:

”Isto sam rekao Kevinu Durantu. I danas smo prijatelji, a ja sam mu zahvalan na svemu što je napravio za franšizu.”

Ipak, Lacob je siguran da će Curry produžiti vjernost Warriorsima.

Ne brine me igrač za kojeg govore da bi ga voljeli dovesti. Ne mislim da će se to dogoditi. Nadam se da će Steph ostati s nama do kraja karijeri, a mislim da je to i njegova želja.”

Warriorsi Curryju mogu ponuditi 216 miliona američkih dolara za produljenje vjernosti na dodatne četiri godine. S 54 miliona po sezoni bio bi najplaćeniji košarkaš NBA lige. Također, može potpisati za istu franšizu i nakon što postane slobodan igrač. U tom bi slučaju najbolji strijelac lige (32 koša u prosjeku) mogao dobiti ugovor na pet godina vrijedan 279 miliona, odnosno 55.8 miliona po sezoni.

Povezano

Leave a Comment