Stanković govorio o novom pojačanju, već mu je dao i savjete o igranju u Zvezdi

Crvena Zvezda nastavlja sa mečevima u Superligi Srbije i u subotu od 20:00 dočekuje Proleter na svom stadionu.Trener Dejan Stanković je istakao koliko im je značio odmor.

Poslije pauze koja nam je sigurno svima dobro došla, odmorili smo i radili dosta dobro. Imali smo reprezentativce koji su se uspješno vratili, s obzirom na stanje sa korona virusom. Videćemo koliko su odmorni, ali imamo igrače koji su spremni da istrče sutra. Očekuje nas lep ciklus do 3. oktobra, kao i uvijek spremamo utakmicu po utakmicu. Bitno je da su svi zdravi, pogotovo oni koji su se vratili iz reprezentacije, jer poslije onakvog ubitačnog ritma, nisu imali ni dan pauze, svi su igrali, naročito mi je drago zbog mlađih igrača. Ostvarili su lijepe rezultate sa svojim selekcijama, sve ide kako treba“, istakao je Dejan Stanković.

Govorio je Dejan Stanković i o Richairu Živkoviću.

Svaki igrač koji dolazi u Crvenu Zvezdu dobija pohvale i treba da dobija pohvale. Na njemu je kako će da odgovori na terenu i izdrži prtisak jednog velikog kluba kao što je Crvena Zvezda. Nije lako, ne uklapa se svako brzo u ovaj sistem, veličinu kluba i ovaj pritisak. Cilj koji postavljamo je veliki, ne može svako da se uklopi za 10-15 dana, potrebno je vrijeme. Drago mi je što je Richairo došao odmah poslije Čukaričkog, imali smo vremena, deset dana da prođe kompletan trenažni proces, kao da je bio na priprema. Radio se o talentovanom, brzom, dobrom igraču koji će nam donijeti nešto novo, na njemu je sve ostalo. Treba da bude miran, da se uklopi u sistem, da ga igrači zavole zbog njegog rada i truda, kao i odnosa prem dresu, to će navijač Crvene Zvezde prepoznati odmah. Od njega očekujem da nastavi da prikazuje na treninzima isti odnos, profesionalizam koji je zaista fenomenalan sa njegove strane i nema sumnje da može samo dobro da nam donese“, rekao je Stanković.O Marakani može mnogo da se priča. Kao dijete, kao neko ko je skupljao loptu u periodu kada je ostvaren najveći uspjeh 90-ih doživio sam da vidim šta znači puna Marakana i šta znači jedan put ka najvećem uspjehu u historiji kluba. Takvu emociju i energiju sam imao priliku da doživim i kao igrač i sad je doživljavam kao trener. Možda sam je malo više doživeo u Rumuniji, ali mi je drago zbog toga. Publika se konačno vratila poslije svih nedaća, Marakana je posebna emocija i Marakana je život”, naglasio je Stanković.

Prokomentarisao je Stanković i rezultate reprezentacije Srbije.

Čast mi je da pričam o reprezentaciji, kao neko ko je bio kapiten i prošao sve selekcije, mislim da je reprezentacija Srbije igrala „paklen“ fudbal, izgledali smo moćno i dominantno od prvog do posljednjeg minuta. Žao mi je zbog onog gola, možda smo mogli samo tako i da primimo gol, da ga sami sebi damo. Nisam vidio da je neko mogao da nas ugrozi. Sa takvim odnosom, pristupom i igrom kao što je to bilo u Dablinu, reprezentacija sa svim svojim snagama može da se nada da će kao prva završiti u grupi i ići direktno na Svjetsko prvenstvo. Ako se nekim slučajem to ne dogodi i u baražu sa ovakvom igrom Srbija zaslužuje mjesto na Svetskom prvenstvu”, rekao je trener crveno-bijelih.Povezano

Leave a Comment