Sprema se iznenađujući transfer Miralema Pjanića

Sljedeće sedmice mogla bi biti poznata sudbina Miralema Pjanića, odnosno mogao bi konačno saznati u kojem klubu će igrati u sezoni 2021/22.

Poznato je da je Barcelona odlučila bez odštete pustiti Pjanića ukoliko pronađe klub. Katalonci se pokušavaju riješiti njegove visoke plate i on je samo jedan u nizu igrača na koje Barcelona više nema namjeru računati.

Osim toga, bh. reprezentativac je izgubio na samopouzdanju i svjestan je da za njegovu karijeru nije dobro da ostane grijati klupu u Barceloni.

Prva opcija bio je Juventus, ali povratak u Torino više nije tako izgledan. Italijanski list Gazzetta dello Sport nedavno je objavio da je Barceloni predložena razmjena u kojoj bi umjesto Pjanića došao Aaron Ramsey, no to Barceloni ne odgovara. Druga prepreka za Pjanićev odlazak u Torino je Manuel Locatelli.

Ovaj italijanski reprezentativac je prva želja Stare dame i očekuje se da on dođe iz Sassuola i da zauzme mjesto u veznom redu.

S obzirom na ovu situaciju, Calciomercato.it tvrdi da je Pjanićeva alternativa u Seriji A Inter. Spomenuti izvor navodi da će Pjanićev agent Fadil Ramadani sljedećih dana boraviti u Milanu kako bi dogovorio mogući prelazak Bosanca u redove aktualnog prvaka Italije.

Inter igra Ligu prvaka i to bi mogao biti dodatni motiv za Pjanića, koji se povezivao i sa Romom, ali Joseu Mourinhu on sada nije potreban.

Povezano

Leave a Comment