Sport 1: Bayernova zvijezda ucjenjuje klub

Sjajni njemački reprezentativac Leon Goretzka bi iduće ljeto mogao otići u Real ili Manchester United, a Bayern bi mogao izgubiti svog dragulja i to besplatno.

Naime, Sport 1 piše kako Real i United već danima uvjeravaju Goretzku da im se idućeg ljeta priključi kao slobodan igrač. Višemjesečni pregovori Bavaraca i Goretzke o novom ugovoru ne miču se s mrtve točke. Problem je naravno novac.

Bayernov veznjak traži povećanje plate na nešto više od 10 miliona eura po sezoni, što bi značilo da bi u bruto iznosu koštao klub 20 miliona godišnje. Bavarci su to odbili jer su nedavno usvojili klupski pravilnik po kojem se igrači klasificiraju u tri platna razreda, a samo Lewandowski ima ugovor preko 20 miliona godišnje.

David Alaba je od Bayerna tražio više od Poljaka i klub ga je pustio da besplatno ode u Real jer nije želio popustiti pred ucjenama. Izgleda da se slično događa sad u slučaju Goretzke i za vjerovati je da klub neće popustiti ni pred zahtjevima Goretzke koji skupa s Kimmichom, Comanom i Gnabryjem spada u drugi platni razred.

Goretzka i njegov agent mjesecima vrše pritisak na upravu Bayerna, no Bavarci ne pomišljaju popustiti. U Realu i Unitedu su čuli što se događa u Bayernu i već su krenuli u akciju.

Povezano

Leave a Comment