Španija obezbijedila četvrtfinale, Danska i Švedska gospodare grupom B

Bez iznenađenja na rukometnim terenima. Španci su pobjedom nad Brazilom (32:25) obezbijedili plasman u četvrtfinale, dok Danska i Švedska gospodare grupom B.Dvostruki evropski prvaci, rukometaši Španije nakon neizvjesnijeg prvog dijela u kojem je viđeno mnogo golova (18:16), u drugom poluvremenu zatvaraju prilaze svom golu. U drugih 30 minuta igre Brazil je postigao samo devet pogodaka, dok je Španija postigla pet više, što je sa ona dva iz prvog poluvremena konačna razlika od sedam golova.

Najefikasniji igrač Španije bio je Feran Sole sa pet golova, a po četiri su dodali Abello Gomez, Raul Entrerrios i Adria Figueras, dok se na drugoj strani istakao Joao Pedro Silva sa šest pogodaka.

Na pragu četvrtfinala iz grupe A je i Norveška, koja je danas na krilima Sandera Sagosena (7) i Magnusa Jondala (6) savladala Argentinu (27:23).

U grupi B vladaju Skandinavci. Na vrhu tabele su Danska i Švedska sa po tri pobjede iz isto toliko utakmica. Aktuelni svjetski prvaci Danci danas su pobijedili Bahrein sa 31:21, dok je Švedska savladala Portugal sa 29:28, iako je do finiša imala veću prednost.

Rezultati odigranih utakmica:

Španija – Brazil 32:25

Norveška – Argentina 27:23

Danska – Bahrein 31:21

Švedska – Portugal 29:28

Japan – Egipat 29:33Povezano

Leave a Comment