Sablić poslao poruku navijačima nakon ispadanja Sarajeva

Sarajevo se osramotilo večeras na Koševu pošto je poraženo s 0:1 od moldavskog Milsamija. Tako je bordo tim već u prvom pretkolu okončao svoju avanturu u Konferencijskoj ligi.

Trener Goran Sablić nije krio razočarenje nakon svega.

Nažalost, nismo uspjeli ostvariti pobjedu i proći u drugo pretkolo Konferencijske lige. Otvorili smo meč jako nervozno i podlegli imperativu i ovom prekrasnom ambijentu od strane navijača. Nismo imali mirnoću i nisu se držali onog plana koji smo dogovorili. U drugom dijelu smo mijenjali i formaciju, ali jednostavno smo sterilni prema naprijed”, rekao je Sablić i nastavio:

“Nemamo dubinu, nemamo agresiju i ne možemo da izvršimo dobar grupni presing. Kad imamo loptu u nogama sve stane u toj zadnjoj trećini. Prolaz smo trebali ostvariti u prvoj utakmici gdje smo bili dominantniji, ali nismo realizirali šanse. Imali smo ih i danas možda 2-3 ali nedovoljno. Na nama je da spustimo glave. Trebamo kompenzirati manjak kvalitete radom.”

Na konstataciju novinara da je ovo katastrofa za Sarajevo, Sablić je rekao:

Nikad nije ovo ugodno. Jednostavno cijela situacija… Ne bih sad to poticao da shvatite to kao alibi, ali ovo što su momci pružili je blizu njihovog maksimuma. Situacija je takva kakva je, pokušavamo se osnažiti naprijed. Kasnimo barem mjesec dana u svemu.”

Na pitanje da li je zabrinut zbog nedostatka realizacije, Sablić kaže:

Zabrinut sam, apsolutno smo gore dominirali i iskreirali 5-6 ozbiljnih situacija i nismo to realizirali. Kako ne bih bio zabrinut, ali to je stanje koje jeste. Ne možete iskočiti iz kože. Nemam igračima zamjerki što se tiče odnosa na treningu, ali velik odliv igrača i manjak utakmica… Ima toga oho-ho. Ako želite voditi ili igrati za Sarajevo treba dignut glavu i trpiti kritike. Podmetnuti leđa i raditi što jače, to je naša stvarnost. Nismo bili adekvatno pripremljeni za bilo kakve utakmice.”

Za kraj je imao poruku za navijače:

Izvinjavam se navijačima za ovo. Radit ću maksimalno. Uprava zna na kojim pozicijama se trebamo pojačati.”

Povezano

Leave a Comment