Ronaldov saigrač otkrio koje tri namirnice jede Portugalac

Cristiano Ronaldo je i na ovom Evropskom prvenstvu pokazao da je i dalje jedan od najboljih igrača na svijetu.

Portugal u osmini finala očekuje izuzetno težak posao jer će igrati protiv Belgije koja je oduševila u grupnoj fazi, te su očekivano jedni od favorita za osvajanje zlatne medalje.

Međutim, sve dok imate Ronalda u ekipi onda možete očekivati pobjedu. O ovom susretu govorio je njegov saigrač iz Juventusa, Daouda Peeters, koji je dao izjavu za belgijske medije.

Ovaj Belgijanac inače igra za rezerve Juventusa, ali je imao priliku prethodnih sezona trenirati s prvotimcima ovog kluba. Naravno, Ronaldo je na njega ostavio poseban dojam.

Peeters je otkrio da je oduševljen kako Ronaldo vodi računa o svom tijelu, te da uvijek jede istu hranu kada je s igračima Juventusa.

On uvijek jede isto, a to su brokule, piletina i riža. Pije tri litre vode i ne konzumira Coca-Colu. Cristiano želi uvijek pobijeđivati i to ga gura sve dalje i dalje. Tjera i mlade igrače da rastu s njim i zaista nas u sve uključuje“, rekao je Peeters i dodao.

Vježbe koje radi ne radi iz toga da bi se naslađivao nekome zbog izgleda, već svoje tijelo vidi kao instrument za rad. Ne stoji Ronaldo ispred ogledala jer nema vremena za to. Kada je u klubu uglavnom uvijek samo trenira“.

To je čovjek koji zaista živi za svoj posao i daje od sebe svaki put sve više i više. Jako je drag momak, ali također nogomet shvaća veoma ozbiljno i samo o tome priča. Siguran sam da će protiv Belgije biti veoma motiviran“.

Portugal će protiv Belgije igrati u osmini finala Evropskog prvenstva.

Povezano

Leave a Comment