Ronaldo se oglasio na Instagramu i oduševio navijače Uniteda

Cristiano Ronaldo nakon 12 godina vratio se u Manchester United. Engleski klub platio je Juventusu oko 20 miliona eura odštete za 36-godišnjeg Portugalca.Manchester United je uvijek imao posebno mjesto u mom srcu. Dirnule su me poruke koje sam dobivao od petka, kada je objavljeno da stižem. Jedva čekam zaigrati pred punim Old Traffordom i ponovno vidjeti navijače. Nadam se vrlo uspješnoj sezoni”, rekao je nakon potpisa ugovora Ronaldo koji će u dvije godine u Unitedu zaraditi 60 miliona eura.

Kasnije se oglasio i na Instagramu.

Svi koji me poznaju, znaju za moju beskrajnu ljubav prema Manchester Unitedu. Ovo je kao ostvarenje sna. Čak i kad sam igrao protiv Uniteda, uvijek sam osjećao ljubav i poštovanje navijača. Prva osvojena liga, kup, prvi poziv u reprezentaciju, Liga prvaka, prva Zlatna kopačka, prva Zlatna lopta… Sve je to stvoreno iz veze mene i Crvenih vragova. Historija se pisala i historija će se pisati. Imate moju riječ. Tu sam. Vratio sam se gdje pripadam. P.S. Sir Alexe, ovo je za vas.”

Ostajete bez riječi kad trebate opisati Ronalda. Nije on samo strašan fudbaler, on je i sjajna osoba. Uvjeren sam da će nas nastavljati oduševljavati i biti posebno važan za našu mladu ekipu”, izjavio je Unitedov menadžer Ole Gunnar Solskjaer.

Prvu utakmicu Ronaldo bi trebao odigrati 11. septembra protiv Newcastlea na Old Traffordu.Povezano

Leave a Comment