Ronaldo oborio Messijev rekord po broju prodanih dresova za 24 sata

Cristiano Ronaldo je oborio rekorde po broju prodanih dresova tokom prva 24 sata, objavilo je više britanskih medija, kao i Sky Sports.Ronaldo će u Unitedu ponovno nositi broj 7, koji mu je uručio Edinson Cavani, a očekuje se da će zaigrati 11. septembra, u utakmici protiv Newcastlea.

Na stranici Fanatics network, partneru Manchester Uniteda za prodaju dresova, potvrđeno je da je u samo prvih sat vremena prodaje Ronaldovih dresova nadmašen prethodni klupski rekord po broju prodaja za jedan cijeli dan.

Ista stranica navodi da je Ronaldo postao sportaš s rekordnim brojem prodanih dresova tokom prva 24 sata prodaje nakon promjene kluba.

Tu je nadmašio Lionela Messija (prelazak iz Barcelone u PSG), Toma Bradyja (prelazak iz New England Patriotsa u Tampa Bay Buccaneerse) i LeBrona Jamesa (prelazak iz Clevelanda u LA Lakerse).

Navijači nisu samo kupovali dresove preko online stranica nego su u velikim gužvama dolazili na Old Trafford.

Sky Sports je naveo da su objave o Ronaldu na njihovom Twitter profilu dosegnule cifru od milijardu korisnika.

Prema stranici LoveTheSale.com, na Ronaldove dresove je potrošeno čak 37.9 miliona eura tokom prvih 12 sati. Prema aktualnom ugovoru s Adidasom, Unitedu ide samo sedam posto od svakog prodanog dresa. U prijevodu, da proda milion Ronaldovih dresova po cijeni od 100 funti, Manchester United zaradio bi tek sedam miliona funti, odnosno četvrtinu njegove godišnje plaće. Juventus je, usporedbe radi, dobivao 18 posto od svakog prodanog dresa.Povezano

Leave a Comment