Realov stadion će biti svemirski brod za sve druge stadione

Izreka da nešto izgleda kao svemirski brod u odnosu na nešto drugo dobiva dodatno značenje kad se vide projekcije redizajniranog Santiago Bernabeua. Stadion Reala u novom će ruhu zaista neprepoznatljivim, futurističkim izgledom podsjećati na svemirski brod.

Još od početka pandemije, koja je ubrzala početak radova na kultnom stadionu, Real igra na pomoćnom stadiončiću Alfredo Di Stefano, na kojem će igrati i cijelu predstojeću sezonu. Radovi bi trebali završiti između septembra 2022. i januara 2023. godine.

Ali već se sada vide konkretni pomaci u izgradnji, pa je tako Real nedavno objavio snimke kako funkcionira novi pomični krov.

Kapacitet stadiona ostat će 81.000, ali uz potpuno novi vanjski izgled dobit će i brojne nove atrakcije, poput golemog ekrana od 360 stupnjeva, šoping-centra, hotela, novih restorana, podzemne garaže na pet razina…

Španski mediji pišu i da će se na novom Bernabeuu moći igrati i dvoranski sportovi, pa će na njemu ponekad igrati i košarkaši Reala, kao i NBA ekipe na predsezonskim pripremama.

Povezano

Leave a Comment