Real Madrid objavio kada se vraća na Santiago Bernabeuu

Real Madrid objavio je da se vraća na svoj stadion Santiago Bernabeu 11. septembra.Real će taj dan ugostiti Celtu Vigo i to će mu biti prva domaća utakmica ove sezone. Real Madrid je sezonu započeo s dva gostovanja. Pobijedio je 4:1 kod Alavesa u prvom kolu La Lige, a u drugom je odigrao 3:3 kod Levantea. Ovog vikenda Real gostuje kod Betisa.

Još od početka pandemije 2020. godine, koja je ubrzala početak radova na kultnom stadionu, Real igra na pomoćnom stadiončiću Alfredo Di Stefano.

Kapacitet stadiona ostat će 81.000 mjesta, ali uz potpuno novi vanjski izgled dobit će i brojne nove atrakcije, poput golemog ekrana od 360 stupnjeva, šoping-centra, hotela, novih restorana i podzemne garaže na pet razina.

Na stadionu ima još dosta posla koji se mora obaviti. Real očekuje da će u potpunosti biti završen i sređen do kraja 2022. ili početka 2023. godine ako dođe do manjih kašnjenja.

Radnici će nastojati ubrzati poslove jer Real želi izbjeći to da svoje domaće utakmice igra na Atleticovom stadionu Wanda Metropolitano. Marca piše da se na stadionu radi 24 sata dnevno, u tri smjene po osam sati i s više od 800 zaposlenika na travnjaku i tribinama.

Trenutno se sređuje travnjak, a čim se on postavi, sredit će se i tribine niže razine. Real nastoji osigurati kapacitet za 35 hiljada ljudi, koliko će mu biti dovoljno zbog pandemije koronavirusa.Povezano

Leave a Comment