Proslavljeni rukometni stručnjak preuzeo vođenje MRK Goražde

Proslavljeni rukometni stručnjak Kasim Kamenica vraća rukometnom poslu. Dugogodišnji rukometni trener novi je predsjednik MRK Goražde.
Goraždaci su u minuloj sezoni završili na 2. mjestu iza sarajevske Bosne, a u narednoj će se pokušati domaći plasmana u elitni razred bh. rukometa. Proteklih dana bilo je radno u muškom rukometnom klubu Goražde, gdje je održana izvještajno-izborna skupština kluba te je nakon dugo vremena izabrana nova uprava kluba.

Nova uprava želi da MRK Goražde igra značajnu ulogu u bh. rukometu, te da se vrate stari sjaj i ugled. On je u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri, između ostalih, vodio Pelister, Vardar, sarajevsku Bosnu, Celje, Nekse, Lovćen, Pelister, Zagreb, Vojvodinu, u periodu od 2014. do 2016. je vodio Goražde, a posljednji angažman imao je prije dvije godine u Vogošči.

Vodio je mladu selekciju bivše Jugoslavije, reprezentaciju Slovenije u dva navrata, a bio je selektor i naše zemlje, te Crne Gore.

Inače, za potpredsjednika izabran je Ernest Imamović (gradonačelnik Grada Goražda), za drugog potpredsjednika ostavljeno je upražnjeno mjesto generalnog sponzora koji će biti predstavljen u narednom periodu.

Pored predsjednika i potpredsjenika izabrani su i ostali članovi UO: Nermin Mujezinović, Edin Aganović, Amir Ćoralić, Nezim Alagić, Mirsad Agović, Nasko Krajišnik, Dina Ušanović, prenosi “Goražde online”.Povezano

Leave a Comment