Pred Modrićem ispisivanje historije: Za to mu je potrebna samo jedna sekunda u El Clasicu

Real Madrid u subotu gostuje kod Barcelone u najvećoj utakmici španskog prvenstva. Ukupno 255. El Clasico igrat će se prvog dana vikenda od 16:15, a prema saznanjima španskih medija, Luka Modrić će priliku čekati na klupi. Bude li ušao s nje, ispisat će historiju jednog od najvećih svjetskih derbija.Mundo Deportivo ističe da je pred Hrvatom nevjerovatan rekord.

Bude li nastupio u utakmici protiv Barcelone, postat će najstariji fudbaler koji je nastupio u El Clasicu”, ističe se u tekstu o ikoni Reala i kapitenu hrvatske reprezentacije.

Rekord trenutno drži nekadašnji golman Reala Paco Buyo, “još jedan velikan Realove historije koji je u sezoni 1995./96. zaigrao 10. februara u dobi od 38 godina i 28 dana. U porazu od Barcelone golove su mu zabili Luis Figo i dva Meho Kodro.”

Modrić je u ovoj sezoni odigrao tek 308 ligaških minuta u osam utakmica. Neiskorišten je ostao u susretima protiv Las Palmasa i Girone. Bude li tako i u subotu, rekord ovom prilikom neće srušiti. Sve ovisi o Carlu Ancelottiju i njegovoj ideji o planu igre.
Povezano

Leave a Comment